Újdonság a kínálatban
2017.11.09.

Az új T-Roc

"A Volkswagen a kínálatát egy alsó-középkategóriás crossover modellel bővíti"
T-Roc

Történelme legnagyobb modelloffenzívájának keretében a Volkswagen a kínálatát egy alsó-középkategóriás crossover modellel bővíti: ez az új T-Roc. A Volkswagen új modellje friss lendületet hoz a kompakt szabadidő-autók kategóriájába. Ugyanis az új T-Roc maximálisan személyre szabható, innovatív módon digitalizált, tökéletesen hálózatba kapcsolt, valamint a legmodernebb vezetői segédrendszerekkel és dinamikus motorokkal bír, ám legfőképpen modern, kifejező formaterv jellemzi. Egy olyan autó, amely a városok világában éppúgy otthonosan érzi magát, mint az úttalan utakon.

Dr. Herbert Diess, a Volkswagen márka igazgatótanácsának elnöke az olaszországi premier kapcsán a következőket mondta: "A T-Roc új mércét állít a szabadidő-autók rendkívül nagy növekedést megélő kategóriájában. Funkcionalitásával, menetdinamikájával és technikájával az összes jó Volkswagen-értéket megtestesíti. Szabadidő-autós offenzívánk mérföldköve a T-Roc."

A szabadidő-autók eladásai kapcsán főként az alsó-középkategóriában láthatunk ugrásszerű növekedést. A szakértők becslése szerint ez a szegmens a következő tíz évben közel duplájára nő majd. Éppen ezért a Volkswagen a kompakt SUV-k (sports utility vehicle, szabadidő-autó) kategóriájába a Tiguan alá egy újabb vonzó modellt vezet be. Csomagolásával mércét állít, s egyaránt vonzó minden különböző életkorú ügyfél számára az egyedülállóktól az "üres fészkes" szülőkig (a gyermekek kirepülése utáni időszak). Sportosan modern formatervével a Volkswagen új, érzelemdús formai nyelvezetének első képviselője, s ezzel nemesíti a márka kínálatát.

Lendületes vonalak és sportos méretek kívül, kimagasló funkcionalitás belül - ez az új T-Roc. Az elsőkerék-hajtással vagy összkerékhajtással választható mindenes egy szabadidő-autó szuverenitását egy sportos alsó-középkategóriás autó agilitásával ötvözi. Ennek kapcsán nevéhez méltóan valóban megmozgatja a kategóriát - felszereltsége és főként különleges színkombinációi függvényében különböző mértékben. A T-Roc a Volkswagen márka első szabadidő-autója, amely kétszínű fényezéssel is rendelhető majd - kontrasztárnyalatú tetővel, A-oszlopokkal és külső tükörházakkal.

Az új T-Roc modellt a Tiguan alá pozícionálja a gyártó, s akárcsak a Tiguan és az Atlas/Teramont, ez is a Moduláris Keresztmotoros Platformra épül (Modularen Querbaukasten, MQB). Amennyiben mind az öt ülőhely foglalt, akkor a hátsó ülések háttámlájának felső pereméig pakolt csomagtartó befogadóképessége 445 liter. A hátsó üléstámla 60:40 arányban osztva dönthető le, így akár 1290 literre bővíthető a csomagtér kapacitása. E kategóriában kevés másik szabadidő-autó kínál ilyen nagyvonalú teret és hatékony csomagolást.

Akárcsak a nagyobb Tiguan, az új T-Roc is hatékony turbófeltöltéses motorokkal - három benzinmotorral (TSI) és három dízelmotorral (TDI) - kerül piacra. Ezeket részben elsőkerékhajtással és manuális váltóval kínálja a gyártó, részben pedig elsőkerékhajtás vagy 4Motion összkerékhajtás (szériafelszerelésként tartalmazza a 4Motion meghajtás az Active Control üzemmódválasztót) és hétfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált váltó kombinációjával.

 

forrás: www.volkswagen.hu